Световният шампион в хвърлянето на копие от Пекин 2015 Джулиъс

...
Световният шампион в хвърлянето на копие от Пекин 2015 Джулиъс
Коментари Харесай

Джулиъс Йего посочи виновниците за увеличените положителни допинг проби на кенийски атлети

Световният първенец в хвърлянето на копие от Пекин 2015 Джулиъс Йего споделя, че спортистите са се възползвали доста от образованието за антидопингови правила и разпореждания, проведено от Кенийската атлетика, Антидопинговата организация на Кения и Съюза за чиста атлетика. Той упреква за увеличените случаи на нарушение на антидопинговите правила спортисти, които умишлено подкрепят и подбуждат допинга, което сочи към добре смачкан профсъюз.

“Мога да обвиня за това (увеличаването на случаите на нарушение на антидопинговите правила) незнанието и арогантността на няколко спортисти, които желаят да победят системата, само че биват хващани “, сподели Йего в спортното шоу SportOn!

Членът на изпълнителния комитет на Кенийската атлетика Барнабас Корир също приказва за спортното шоу и показа, че организациите разполагат с информация, с цел да могат да проверяват в допълнение допинг картелите и да преследват нарушителите. Корир сподели, че броят на спортистите, хванати в нарушаване на антидопинговите правила, потвърждава, че системата работи.

Установено е, че доста от осъдените кенийски спортисти са употребявали норандростерон и триамцинолон.

Ръководителят на правния отдел на Кенийската антиподингова организация Билдад Рогончо също разкри, че някои спортисти са представяли подправени лекарски предписания, с цел да употребяват в границите на закона субстанции от неразрешения лист единствено за лекарствени цели.

“Имаме механизми и можем да проверяваме и да знаем истината и моят съвет към тях е просто да постъпят вярно “, предизвести Рогончо спортистите, които нарушават разпоредбите и тези, които имат желание да го създадат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР