Световният шампион Тони Кроос счита за правилно решението си през

...
Световният шампион Тони Кроос счита за правилно решението си през
Коментари Харесай

Кроос: Трябваше да отида в Реал, за да получа нужното признание в Германия

Световният първенец Тони Кроос смята за вярно решението си през 2014 година да напусне Байерн (Мюнхен) в посока Реал Мадрид. Баварците се принудиха да продадат халфа за 30 млн. евро, тъй като той отхвърли да възобнови контракта си.

“От позиция на времето това беше точният миг да изляза в чужбина и то в топ клуб”, разяснява Кроос пред формалния уебсайт на Германския футболен съюз.

Той е уверен, че тъкмо това негово решение е асъдействало за развиването му като футболист. “Преди да напусна Байерн, на мен се гледаше като на един от положителните футболисти. Дори може би на един от доста положителните. Но когато след това заиграх в Реал, привлякох повече внимание към себе си и по този начин получих съответното самопризнание и в Германия”, добави Кроос.

Така 27-годишният играч на процедура удостовери думите на своя някогашен съотборник в Байер (Леверкузен) Щефан Райнартц, че тъкмо неналичието на самопризнание в Мюнхен го е разочаровала. При договарянията си с управлението на Байерн за нов контракт изпълнителният шеф на клуба Карл-Хайнц Румениге му споделил, че няма по какъв начин да упорства за заплата от над 10 млн. евро, тъй като не е състезател от международна класа. Според Райнартц това го предиздвикало да осъзнае, че повече няма място на “Алианц Арена”.
‍‍‍ pic.twitter.com/LkIdAcQqMX
— Toni Kroos (@ToniKroos) October 2, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР