Световният шампион с екипа на Франция от Мондиала в Русия

...
Световният шампион с екипа на Франция от Мондиала в Русия
Коментари Харесай

Жиру помага в кампанията на Христо Янев

Световният първенец с екипа на Франция от Мондиала в Русия преди две години Оливие Жиру се включи в акцията на Христо Янев, който събира средства за подкрепяне на деца с късно проговаряне, аутистичен набор и емоционално-поведенчески проблеми в развиването.

„ Имаше хора от средите на футбола, с които съм приказвал. За финанси не сме разговаряли, само че поддръжката от някои от моите някогашни съотборници и другари на терена е доста значима. В самата акция ще се опитам да докосна всеки един състезателен почитател и футболен почитател в България до някой от най-любимите му тимове, като се старая тъкмо с тези мои другари във футбола да донеса в България екипите на някой от най - огромните клубове в света с подписите на задачите тимове. Стилиян ми подаде ръка, Мартин ми подаде ръка, Бербо ми подаде ръка. Някои от моите някогашни съотборници като Оливие Жиру също се включват наедно в тази акция и вършим всичко допустимо да покажем, че на терена съществува спортна завист, само че отвън терена би трябвало да потвърдим, че сме хора. Тук не става дума за обособени футболни пристрастия, а става въпрос за това, какви индивиди сме ние “, разяснява пред публицисти Янев през днешния ден.

Кампанията по събирането на средства за построяването на центъра за деца, който възнамерява да сътвори Янев, върви сега. Според Христо обаче акцията няма да завърши единствено с това начинание. Планирано е провеждането на още две начинания, които ще бъдат съобразени с ограниченията за предотвратяване от заразяване с ковид, а огромната цел е през декември да се състои огромен концерт в „ Арена Армеец “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР