Световният шампион по шахмат Магнус Карлсен взе отношение около горещата

...
Световният шампион по шахмат Магнус Карлсен взе отношение около горещата
Коментари Харесай

Световният шампион по шахмат: Изхвърлете Русия и Беларус от Олимпиадата

Световният първенец по шахмат Магнус Карлсен взе отношение към горещата тематика в международния спорт - дали да се разреши присъединяване на спортисти от Русия и Беларус на Олимпийските игри в Париж следващата година.

До момента публично решение към момента няма, само че от МОК дадоха сигнали, че няма да има възбрана. Плановете са руснаци и беларуси да могат да се състезават, само че единствено в случай че не поддържат войната против Украйна, както и да бъдат под безпристрастен байрак. Това пък докара до закани за протест на игрите от най-малко 15 страни.

Норвежецът Карлсен също бе безапелационен, че си е трансформирал мнението и към този момент е твърдо " за " наказания:

    " Смятам, че с всеки минал ден, в който двете страни водят война, обстановката се трансформира. Преди бях последовател на това да се премислят добре възможни наказания и да не се лимитира правото на спортистите да се състезават. Постепенно обаче осъзнах, че това не е вярно. Тази война продължава към този момент съвсем една година и съм все по-убеден, че руснаци и беларуси би трябвало да бъдат изхвърлени от международния спорт и олимпийските игри. Но това, за жал, не зависи от мен ", разяснява пред VG Магнус Карлсен.

По-рано той потвърди думите си и на процедура, като отхвърли да се изправи в отбрана на купата си против руснака Ян Непомнящи, който завоюва шампионата на кандидатите.

Така новият международен първенец по шахмат ще стане явен след конфликт сред Непомнящи и китаеца Дин Линжън през април
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР