Световният шампион от 2010-а Михаил Ганев все пак ще се

...
Световният шампион от 2010-а Михаил Ганев все пак ще се
Коментари Харесай

Медал от Евро 2017 за Мишо Ганев заради допингиран руснак

Световният първенец от 2010-а Михаил Ганев въпреки всичко ще се окичи с орден от европейското в Нови Сад през 2017-а, на което приключи пети.

Сребърният медалист в неговата категория до 97 кг на свободния жанр Анзор Болтукаев (Русия) бе заловен с допинг и при пренареждане българинът става трети и взема бронзовото отличие.

В тестът на представителя на сборная е намерено забранетото вещество хигенамин. Анзор е със спрени права до 5 април 2018-а, а медалът му е лишен. Така първенец става турчинът Риза Ялдъръм.

С това отличие сбирката от медали за българския тим от Нови Сад 2017 стават 7, а общо медалите за предишния сезон във всички възрасти от международни и европейски шампионати са 20.

В Нови сад Тарек Абделслам и Биляна Дудова станаха първенци, Иво Ангелов, Борислав Новачков и Тайбе Юсеин завоюваха сребро, а с бронз се окичи Николай Байряков и в този момент бронзовото отличие получава Михаил Ганев. Така България записа най-успешното си показване на шампионат на континента повече от 10 година

Хубавата вест идва в навечерието на държавния шампионат по свободна битка, който е през уикенда. Михаил Ганев, който предишния месец навърши 33 година, също ще започва.

"Годините не ми тежат, чуствам се добре и ще се боря до момента в който изпитвам наслаждение от това да съм на тепиха ", съобщи неотдавна първенецът.

А по-късно през днешния ден ще бъдат избрани призьорите при мъжете в класическия жанр, както и при дамите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР