Световният шампион на WBC, WBA, IBF и IBO в средна

...
Световният шампион на WBC, WBA, IBF и IBO в средна
Коментари Харесай

Головкин се насочи към друга супербитка, ако Канело бъде наказан

Световният първенец на WBC, WBA, IBF и IBO в междинна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) изяви предпочитание да премери сили с първенеца на WBO Били Джо Сондърс (26-0, 12 КО), в случай че мексиканската суперзвезда Саул "Канело " Алварес (49-1-2, 34 КО) получи наказване за позитивната допинг проба, която даде в средата на предишния месец.

35-годишният Головкин би трябвало да се изправи против Алварес в среща реванш на 5-ти май в Лас Вегас, откакто двамата приключиха наедно в миналата борба през септември предходната година.

Към момента обаче има възможност реванша да бъде анулиран, откакто мексиканският войник даде позитивна допинг проба за неразрешеното вещество кленбутерол, само че за в този момент всичко върви по проект.

Резултатите от теста на Алварес, които съгласно него се дължат на потреблението на нечисто месо, понастоящем се проверяват от Атлетическата комисия на Невада (NSAC), а боксьорът може да се окаже със спрени спортни права, в случай че бъде приет за отговорен.

И макар че промоутърът на Алварес, Оскар Де Ла Оя, е уверен, че името на неговият войник ще бъде изчистено, първенецът Головкин гледа към своя авариен проект в лицето на британеца Били Джо Сондърс.

"Ако дуелът с Канело не може да се състои, идната стъпка за мен е Сондърс, той е моя цел от доста време, защото желая да обединя всички колани в междинна категория ", съобщи Головкин.

28-годишният Сондърс от своя страна се готви да отбрани купата си за четвърти път, когато се изправи против британеца Мартин Мъри на 14-ти април в "О2 Арена " в Лондон.

Сондърс не един път е изявявал предпочитание да се изправи против Головкин, като за финален път го направи след доминантната победа пред родната аудитория на канадеца Дейвид Лемьо на 17-ти декември предходната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР