Световният шампион Макс Верстапен записа най-доброто време в последната свободна

...
Световният шампион Макс Верстапен записа най-доброто време в последната свободна
Коментари Харесай

Верстапен над всички преди квалификацията в Австралия

Световният първенец Макс Верстапен записа най-хубавото време в последната свободна подготовка преди квалификацията за Гран При на Австралия, трети кръг за сезон 2023 във Формула 1.

Нидерландецът съумя да стигне до 1:17.565 по време на квалификационните симулации в края на последния час за подготовка на „ Албърт парк “, което е най-хубавото достижение от началото на уикенда в Мелбърн. Втори на 0.162 секунди от водача на Ред Бул се класира Фернандо Алонсо, а челната тройка добави някогашният съотборник на испанеца Естебан Окон. Френският водач на Алпин изостана с 0.373 от водача Верстапен.

Четвърти и пети в последната подготовка преди квалификацията в Австралия се класираха Джордж Ръсел и вторият водач на Алпин Пиер Гасли, които бяха със надлежно 0.390 и 0.529 по-бавни от Верстапен. Едва на шеста позиция се класира съотборникът на нидерландеца Серхио Перес, който в хода на цялата сесия изпитваше усложнения с държанието на своя RB19 и приключи на 0.558 от Верстапен. Мексиканецът позволи няколко нетипични за себе си неточности в тренировката и напусна трасето 4-5 пъти.

Освен това той не съумя да направи и подготвителен старт от стартовата решетка в края на тренировката, защото не излезе в точния момент от бокса. Това обаче може и да не се окаже огромна загуба за мексиканския играч, защото във финалните минути на сесията над трасето стартира лек дъжд, който навлажни асфалта и действително направи въпросните подготвителни потегляния малко или доста безполезни.

Заради този, привидно лек, дъжд Карлос Сайнц напусна пистата на 11-я завой по време на своята обиколка за прибиране в бокса след края на тренировката. Испанецът обаче съумя да се опази от удар в защитната стена и не сътвори спомагателна работа за механиците на Ферари преди началото на сесията за място.

Самата подготовка преди третия старт за сезона във Формула 1 стартира в 8:00 часа българско време по-късно тази заран.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР