Световният шампион Макс Верстапен (Ред Бул) спечели с лекота в

...
Световният шампион Макс Верстапен (Ред Бул) спечели с лекота в
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели под дъжда в Монако

Световният първенец Макс Верстапен (Ред Бул) завоюва с лекост в Гран при на Монако от Формула 1. Нидерландецът беше толкоз бърз, че затвори и двама водачи от Топ 10 с една обиколка разлика. Втори приключи Фернандо Алонсо (Алпин), трети – съотборникът му Естебан Окон.

Това е четвърта победа за Верстапен в шест кръга. Той е отпред в генералното класиране със 144 точки, следван от съотборника си със 105. Трети е Алонсо с 93 точки.

Верстапен направи превъзходен старт и влезе отпред в първия завой, а Алонсо се намести мигновено зад него. Челните петима задържаха позициите си, а Серхио Перес, който потегли от последно място, влезе в бокса за гуми с твърда примес във втората обиколка за финиширане без повече питстопове.

До 20-ата обиколка международният първенец поведе с 8 секунди на Алонсо, който явно пестеше гумите си. Нидерландецът обаче се задържа изненадващо дълго на трасето и стартира да затваря други водачи с по обиколка.

В последната третина на надпреварата заваля дъжд, което докара до безпорядък с влизанията в бокса. Макс Верстапен изчака умерено своето прекъсване, до момента в който. Това на процедура реши надпреварата. Алонсо записа най-хубавото си класиране и пети подиум за сезона.

Люис Хамилтън (Мерцедес) финишира на четвъртото място, а неговият съотечественик и съотборник Джордж Ръсъл е пети. Шести се класира Шарл Льоклер (Монако, Ферари).

Следващото съревнование от Формула 1 е планувано за 4 юни в Барселона.

What a moment for
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР