Световният шампион Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) спечели с лекота Гран

...
Световният шампион Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) спечели с лекота Гран
Коментари Харесай

Хамилтън спечели Гран при на Айфел и изравни рекорд на Шумахер

Световният първенец Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) завоюва с лекост Гран при на Айфел (Германия) от Формула 1 и изравни достижението на именития немец Михаел Шумахер с 91 победи. Кими Райконен (Финландия, Алфа Ромео) пък счупи върха за най-вече надпревари в най-престижната автомобилна конкуренция, откакто започва за 323-и път и един път повече от Рубенс Барикело.

Хамилтън направи най-хубавия старт и се изравни в първия завой с Валтери Ботас (Финландия, Мерцедес). Британецът обаче спря късно и излезе от външната страна на шикана, а Ботас бе избутан още по-навън, само че скандинавецът улови бързо спортната линия за втория завой и резервира първата си позиция от съботната подготовка. В идващите няколко обиколки Ботас поддържаше към 1.5 секунди преднина против международния първенец, само че финландецът първи се сблъска с проблеми. В 13-ата обиколка той получи недостатък в гумитете и отстъпи водачеството на Хамилтън, след което се прибра в питлейна и се върна зад Даниел Рикардо (Австралия, Рено) на четвърто място.

Това обаче не бе краят на паниките за финландеца, който загуби мощ в мотора в 17-ата обиколка и две по-късно се отдръпна от " Нюрбургринг ". След като и Себастиан Фетел (Германия, Ферари) се завъртя по-рано в надпреварата и го продължи от подножието на десетката, Гран при на Айфел стана конкуренция сред двама - Хамилтън против Макс Ферстапен (Нидерландия, Ред Бул), който обаче бе на към 8 секунди от британеца. Автомобил по сигурността се появи на пистата в 45-ата от общо 60 обиколки и се отдръпна 10 преди края, сближавайки водачите в класирането.

Хамилтън обаче усъвършенства на два пъти върха за обиколка на " Нюрбургринг " още след рестарта на надпреварата, а Ферстапен задържа зад себе си Рикардо. Близо зад австралиеца на четвърто място приключи Серхио Перес (Мексико, Рейсинг Пойнт). Така със седмата си победа за сезона Хамилтън натрупа актив от 230 точки. Ботас е втори със 161, а Ферстапен е трети със 147, откакто усъвършенства върха на " Нюрбургтинг " в последната обиколка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР