Световният шампион и притежател на 18 световни рекорда Алексей Молчанов,

...
Световният шампион и притежател на 18 световни рекорда Алексей Молчанов,
Коментари Харесай

На един дъх: Руснак преплува 180 метра под леда за рекорд на Гинес

Световният първенец и собственик на 18 международни върха Алексей Молчанов, записа името си в Книгата на Гинес, като преплува 180 метра под леда с едно вдишване на въздух, съобщи ТАСС. Постижението си съветският храбрец реализира в Америевската доломитна кариера в Московска област.

На Молчанов бяха нужни съвсем три минути, с цел да измине дистанцията. През цялото време към него имаше хора от екипа му, които бяха в подготвеност да реагират, в случай че нещо се обърка.

Предишният връх принадлежеше на французина Артур Гуеран-Бойери, който през 2017 година преплува 175 метра.

Молчанов посвети следващия си връх на излизането на кино лентата “На един дъх”, въодушевен от активността на майката на Алексей - Наталия, която си отива от този свят през 2015 година, до момента в който организира частно образование по свободно гмуркане край испанския остров Ибиса. Тогава тя прави хипотетично гмуркане на дълбочина към 40 м (далеч под лимита на опциите й), и в никакъв случай не изплува.
 Наталия Молчанова Тя е създател и първи президент на Руската федерация по фрийдайвинг, първата жена, която се спуска на 101 метра дълбочина и първата, която затаява дъха си за повече от 9 минут Тя е 22-кратна международна шампионка във всички вероятни дисциплини на този спорт, сложила е 42 международни върха и е единствената жена, гмурнала е без акваланг под арката на Синята дупка, което я трансформира в същинска легенда на водолазния спорт.

Нийният наследник Алексей Молчанов от своя страна към този момент има редица фрийдайвинг достижение и е собственик на 18 международни върха. Той оглавява съветската федерация в този спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР