Световният шампион и лидер в класирането във Формула 1 Макс

...
Световният шампион и лидер в класирането във Формула 1 Макс
Коментари Харесай

Макс: Трябваше да внимавам къде изпреварвам

Световният първенец и водач в класирането във Формула 1 Макс Верстапен завоюва деветата си победа за сезона, макар че започва 14-и на “Спа ”.

“Първата обиколка беше доста напрегната, с доста произшествия, трябваше да се опазя от произшествия - съобщи след финала Макс. - Но откакто колата на сигурността се прибра, оттова нататък автомобилът ми вървеше като по релси. Трябваше деликатно да предпочитам къде да задминавам, с цел да не се получи несъзнателен случай. След като излязох отпред, към този момент можех да си разреша да мисля за това по какъв начин да управлявам разликата с другите, както и да вардя гумите. ”

Верстапен е огромният любимец за успеха и в идващите две надпревари, макар че на домашната писта “Зандвоорт ” преимуществото би трябвало да е на страната на Ферари.

“Страхотен уикенд за мен и Ред Бул, взехме двойна победа, а напълно скоро въобще не можех да си показва нещо сходно - добави Макс, който взе спомагателната точка и за най-бързата обиколка в хода на надпреварата. - Определено желаеме още такива уикенди. Ще забележим какво ще успеем да реализираме идващия уикенд, само че първо ще се зарадваме на тази победа. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР