Световният шампион и лидер в класирането във Формула 1 Макс

...
Световният шампион и лидер в класирането във Формула 1 Макс
Коментари Харесай

Може ли Макс да спечели днес?

Световният първенец и водач в класирането във Формула 1 Макс Верстапен ще започва едвам 15-и в Гран При на Белгия през днешния ден, само че част от неговите противници чакат той да се бори за успеха и даже да завоюва.

След квалификацията през вчерашния ден Макс съобщи, че задачата му е качване на подиума, главно поради доста мощното движение, което демонстрираха той и автомобила на Ред Бул както в симулациите на спортно движение, по този начин и в квалификацията.
 Верстапен ще желае да повтори чудото от Унгария при завръщането на Формула 1 Верстапен ще желае да повтори чудото от Унгария при завръщането на Формула 1
„ Мисля, че Макс ще успее да си пробие път напред и да завоюва надпреварата с преднина – предвижда водачът на Мерцедес Джордж Ръсел, който през днешния ден започва пети. – Мисля, че този уикенд Ред Бул са доста по-напред от всички останали. ”

Карлос Сайнц, който ще започва през днешния ден от полпозишън също чака Макс да стигне бързо до челото.
 Сайнц: Озадачен съм от разликата с Макс и Ред Бул Сайнц: Озадачен съм от разликата с Макс и Ред Бул
„ С темпото на Макс или с появяването на кола на сигурността, той може да се върне в челото, виждали сме да го прави и преди ”, изясни испанският водач на Ферари, който потегля от първа редица със Серхио Перес с другата кола на Ред Бул.
 Перес: Второто място на старта не е най-лошата позиция Перес: Второто място на старта не е най-лошата позиция
В началото обаче Сайнц ще би трябвало да се оправи с Перес, защото началото на обиколката на „ Спа ” слага в неизгодна позиция водача. Спринтът от първата редица към противоположния завой „ Ла Сурс ” е пай, а по-късно следва изкачването към „ Червената вода ” и дългата права „ Кемел ”, където преследвачът е в извънредно комфортна позиция за офанзива. Точно това изясни през вчерашния ден и Перес.

„ Определено не желая да съм отпред на влизането в „ Червената вода ”, изключително близо зад мен има различен автомобил – съобщи мексиканецът. – Но се надявам да се оправим и бързо след старта да измъкна водачеството от Карлос. ”
 Ето по какъв начин ще наподобява стартовата решетка за Гран При на Белгия след всички санкции Ето по какъв начин ще наподобява стартовата решетка за Гран При на Белгия след всички санкции
Шарл Леклер също започва от осма редица, където е и Макс Верстапен и неговата цел също е качване на подиума.

„ Аз също ще съм отчаян в случай че не съумея да стигна до подиума – изясни Шарл. – Но предвид на това, че Макс започва до мен и с темпото, с което разполага, няма да е по никакъв начин елементарно. Но с едно чисто съревнование можем да се върнем в челото. ”

Гран При на Белгия ще предложи през днешния ден няколко доста оспорвани надпревари в границите на колоната – Сайнц, Перес и може би водачите на Мерцедес в челото и да забележим по какъв начин ще си пробият път напред Верстапен и Леклер от средата на втората половина на решетката.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР