Световният шампион и лидер в генералното класиране във Формула 1

...
Световният шампион и лидер в генералното класиране във Формула 1
Коментари Харесай

Макс Верстапен даде най-добро време и във втората тренировка в Барселона

Световният първенец и водач в генералното класиране във Формула 1 Макс Ферстапен даде най-хубаво време и във втората свободна подготовка преди неделното Гран при на Испания.

На пистата в Барселона нидерландският водач на Ред Бул реализира резултат от 1:13.907 минути. Интересното бе, че той го реализира с гумите медиум, до момента в който съперниците му заложиха на най-меките гуми.

Резултатът на Ферстапен в следобедната сесия бе с 0.7 секунди по-бърз от този, който той записа в първата подготовка, в която също даде най-хубаво време.

Второто най-хубаво време във втората подготовка бе за Фернандо Алонсо. Испанският деец, който кара за Астън Мартин, изостана с 0.170 секунди от достижението на Ферстапен. Трети резултат реализира германецът Нико Хюлкемберг. Пилотът на Хаас бе по-бавен с тъкмо 0.1 секунди от Алонсо.

По-малко от три стотни от секундата пък разделиха идващите трима водачи. Четвърти в тренировката бе мексиканецът Серхио Перес (Ред Бул), който изостана от съотборника си Ферстапен с 0.312 секунди. На 23 хилядни от секундата след него е французинът Естебан Окон с Алпин, а монегасецът Шарл Льоклер с Ферари се подреди шести на още четири хилядни закъснение.

В събота в Барселона предстоят третата свободна подготовка и квалификацията, а в неделя е надпреварата, което е седми старт за сезона.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР