Световният шампион Германия е далеч от най-добрата си форма и

...
Световният шампион Германия е далеч от най-добрата си форма и
Коментари Харесай

Световният шампион не може да си позволи нов провал

Световният първенец Германия е надалеч от най-хубавата си форма и това пролича както в контролите от началото на годината, по този начин и при загубата от Мексико в първия мач на отбора на Мондиал 2018. Съставът на Йоахим Льов излиза против Швеция довечера и е задължен да завоюва, с цел да не сложи под голяма въпросителна класирането си за осминафиналите. “Тре кронур” обаче е сложен противник и ще окаже сериозна опозиция. Шведите стартираха с минимална, само че доста значима победа против Южна Корея и през днешния ден ще са удовлетворени и на тъждество.

Бундестимът ще бъде без най-хубавия си бранител Матс Хумелс. Футболистът на Байерн (Мюнхен) има разтежение и се чака мястото му до Жером Боатенг в центъра на защитата да заеме различен състезател на баварците - Никлас Зюле. Възможно е на пейката да остане Месут Йозил, който игра доста едва против Мексико. В подобен случай, Льов ще гласоподава доверие на Марко Ройс. Атаката още веднъж ще води Тимо Вернер, а Томас Мюлер и Юлиан Дракслер също ще би трябвало да тормозят отбраната на шведите.

Скандинавците към този момент се пребориха в квалификациите с Холандия, а след това отстраниха Италия на баражите по пътя към финалите в Русия. Възпитаниците на селекционера Ян Андерсон сигурно осъзнават, че са в ролята на новобранец, само че в това време са подготвени да се възползват от всяка разкрила се опция против международния първенец. Те още веднъж ще работят с двама нападатели в лицето на Маркус Берг и Ола Тойвонен, а по крилата ще им оказват помощ Виктор Клаесон и Емил Форсберг. В титулярния състав евентуално ще се завърне Виктор Линдельоф.

Съдия на дуела в Сочи ще е Шимон Марчиняк от Полша.

Швеция има единствено една победа над Германия в формален мач - 3:1 на международното състезание през 1958 година вкъщи. Другите три срещи посред им на международни финали приключват с победи на Бундестима.

Мондиал 2018, група “F”:

ГЕРМАНИЯ - ШВЕЦИЯ

Вероятни сформира:

ГЕРМАНИЯ (4-2-3-1): Нойер; Кимих, Боатенг, Зюле, Хектор; Гюндоган, Кроос; Мюлер, Ройс, Дракслер; Вернер
Селекционер: Й. Льов
ШВЕЦИЯ (4-4-2): Олсен; Лустиг, Линдельоф, Гранквист, Аугустинсон; Клаесон, Ларсон, Екдал, Форсберг; Тойвонен, Берг
Селекционер: Я. Андерсон

СЪДИЯ: Шимон Марчиняк (Полша)
СТАДИОН: “Фишт”, Сочи

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК! ГЛАСУВАЙ ЗА ИГРАЧ НА МАЧА!
ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!
Мондиал 2018 2 кръг, събота 23 юни  Германия 21:00предстои  Швеция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР