Световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер победи световния шампион от

...
Световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер победи световния шампион от
Коментари Харесай

Световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер спечели градинското състезание

Световният рекордьор в десетобоя Кевин Майер победи международния първенец от Доха 2019 Никлас Каул и сребърния медалист от планетарния конгрес Майсел Уибо в последното издание на Ultimate Garden Clash, което се организира в неделя. Тримата се включиха от подготвителните си бази в Монпелие, Майнц и Флорида, като се състезаваха в три дисциплини.

Майер, който е сребърен олимпийски медалист от Рио де Жанейро 2016, завоюва две от трите дисциплини.

View this post on Instagram
A post shared by Mayer Kevin (@mayer.deca) on Jun 7, 2020 at 11:31am PDT
Градинското съревнование стартира с опити на височина от 4.00 метра в овчарския скок, като в границите на 10 минути те трябваше да създадат допустимо най-вече доста сполучливи опити. Майер завоюва със 17, Уибо мина сполучливо над летвата 15 пъти, а Каул 14.
В тласкането на гюле, където тримата трябваше да преодолеят 12-метрова граница допустимо най-вече пъти за 10 минути, Майер победи безапелационно с 28 опита, Уибо приключи втори с 22, а Каул трети с 20.

Последната дисциплинираност беше нетрадиционна - совалкови бягания на 20 метра за 5 минути. Майер и Уибо направиха по 26 кръга, а Каул завоюва конкуренцията с 27.

“Мисля, че огромната разлика пристигна в тласкането на гюле, тъй като моят персонален връх е 17 метра, тъй че за мен беше елементарно да тласна 13 метра всякога, хванах ритъма и се усещах добре. Накрая бях доста, доста изморен”, сподели международният рекордьор Майер след надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР