Световният рали шампион за 2003 година Петер Солберг обмисля да

...
Световният рали шампион за 2003 година Петер Солберг обмисля да
Коментари Харесай

Петер Солберг пак иска да кара в рали “Дакар”

Световният рали първенец за 2003 година Петер Солберг обмисля да възроди спортната си кариера, само че в друга дисциплинираност - норвежецът възнамерява да взе участие в рали “Дакар ” през 2024.

“Чувствам, че съм в отлична форма и не преставам да упражнявам всеки ден. Мисля, че ще е забавно да се опитвам още веднъж в рали “Дакар ”, изясни Петер, който е татко на водача от WRC Оливър Солберг, който през новия сезон ще кара в WRC2.

Солберг-старши към този момент има едно присъединяване в рали “Дакар ” - през 2016, само че по-късно реши да не се отхвърля от международния раликрос шампионат, където взе две следващи международни трофеи през 2014 и 2015, а малко по-късно - след края на сезон 2017 реши да постави завършек на спортната си кариера.
 Оливър Солберг се връща в WRC2 Оливър Солберг се връща в WRC2
В близко бъдеще можем да забележим още една норвежка рали звезда в “Дакар ” - Андреас Микелсен. Бившият международен първенец в WRC2 преговаряше интензивно, с цел да се върне с лимитирана стратегия с Хюндай в WRC, само че не съумя да се контракти с някогашния си отбор.
 Микелсен отхвърли слуховете за М-Спорт Микелсен отхвърли слуховете за М-Спорт
Микелсен също има едно присъединяване в “Дакар ” преди година, само че отпадна след злополука в третия стадий.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР