Световният рали шампион Кале Рованпера ще участва в 4 кръга

...
Световният рали шампион Кале Рованпера ще участва в 4 кръга
Коментари Харесай

Рованпера ще стартира в 4 дрифт състезания

Световният рали първенец Кале Рованпера ще взе участие в 4 кръга от Европейския дрифт шампионат, който тази година включва 6 спортния уикенда. Финландецът, който на 22 години става най-младият международен рали първенец, ще започва в Швеция, Финландия, Германия и Полша, като ще е зад кормилото на Тойота Сутра А90, декларирана от неговия личен отбор.

Дрифт надпреварите са допълнение към програмата на Кале в Световния рали шампионат от 13 ралита този сезон, като първото му присъединяване тази година ще е на 9-10 юни в Швеция. Миналата година Кале дебютира в дрифт конкуренциите на най-високо равнище в Ирландия.

След първите три надпревари в WRC Кале е трети, като записа едно второ място в Монте Карло, а в Швеция и Мексико приключи 4-и.

“Обичам дрифта - изясни Кале. - Вълнувам се тъй като в този дрифт шампионат равнището е високо и има мощна конкуренция. Имам да изучавам още доста, а и не съм прекарал задоволително време зад кормилото на дрифт автомобила, който ще карам. Затова и главната ми цел ще е да се забавляваме. ”
 Ожие с рекордна 7-а победа в Мексико Ожие с рекордна 7-а победа в Мексико
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР