Световният производител на самолети – Аіrbuѕ, продължава да търси клиенти

...
Световният производител на самолети – Аіrbuѕ, продължава да търси клиенти
Коментари Харесай

Ще се произвежда ли най-големия пътнически самолет

Световният производител на самолети – Аіrbuѕ, продължава да търси клиенти за своя максимален и единствен двупалобен аероплан модел А380. За 2018 година би трябвало да бъдат издигнати 12 броя от въпросната машина и още 8 броя през идната.

До момента най-вече бройки от модела са създадени и доставени на Еmіrаtеѕ. През предходната година арабската самолетна компания поръча своя 100-тен аероплан. Водят се договаряния за производството на още машини, защото компанията е единствената в света, която може да си разреши в идващите сред 8 и 10 години да взема годишно по 6 машини от вида А380. В случай, че не се стигне до сключване на контракт, то има огромна заплаха производството на този вид машини да бъде прекъснато. Според Аіrbuѕ, това обаче ще е краткотрайно, защото въздушният трафик се удвоява на всеки 15 години. Това ще наложи търсенето на по-големи самолети.

Средно с 2% по-скъпо ще се продават през настоящата година самолетите на Аіrbuѕ. Средната цена на А380 към този момент е 445.6 млн. USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР