Световният печат е авторска рубрика на ДЕБАТИ.бг, която отразява водещите

...
Световният печат е авторска рубрика на ДЕБАТИ.бг, която отразява водещите
Коментари Харесай

Световният печат: Великобритания отменя „златните визи“, САЩ не вярват на Русия, издирват акула в Сидни

Световният щемпел е авторска графа на ДЕБАТИ.бг, която отразява водещите вести в едни от най-известните и влиятелни международни издания. В нея на един адрес можете да откриете най-важното от интернационалната сцена.
The Financial Times: Англия анулира програмата „ златна виза “
Обединеното кралство се приготвя до няколко седмици да анулира режима за даване на така наречен „златни визи“ на фона на апелите да приключи притока на „ мръсни пари “ в страната.

 Световният щемпел

Близки до вътрешния министър Прити Пател са декларирали, че тя се стреми към анулация на настоящия режим заради опасения, че съществуващата сега система може да се употребява от хора, които се занимават с пране на нелегално добити средства.

„ Тези визи за вложители първо равнище са позлатена покана за пране на пари във Англия “, счита Крис Брайънт – народен представител от Лейбъристката партия, който е член на специфичния комитет по външни работи в Камарата на общините.

През 2018 година тогавашният вътрешен министър Амбър Ръд изиска да се преразгледат основанията, по силата на които над 700 богати съветски жители са получили позволение да се заселят във Англия, в сходство с тази скица. След няколкогодишно закъснение държавното управление въпреки всичко се ангажира да разгласява до април т.г. своите изводи.

От английското вътрешно министерство обявиха, че са реформирали визовите правила за равнище 1 през 2015 и през 2019 година по отношение на битката против прането на пари, както и че не изключват по-нататъшни промени.

От 2019 година претендентите за английска виза за вложител от категория Tier 1 би трябвало да потвърдят, че най-малко две години са управлявали средства над 2 милиона паунда. Кандидатите за „ златна виза “, които след това получават право на престояване, а по-късно и английски паспорт по съкратена процедура, би трябвало да вложат средства в развиването на английския бизнес.
CNN: Съединени американски щати настояват, че Русия е нараснала бойците по границата с Украйна, макар изказванията за евакуиране
Руските сили, струпани по границите на Украйна, са се нараснали със 7000 бойци през последните дни, макар изказванията на Москва, че се отдръпват, съобщи почитан чиновник на американската администрация. Според него това прави изказванието на Русия за отдръпване „фалшиво“. Той предизвести, че обществената дипломатичност на президента Владимир Путин е единствено прикритие.

„ Всички индикации, които имаме в този момент, целят единствено обществено да предложат договаряния и да създадат опити за деескалация, само че в същото време се активизират за война “, твърди служителят.

 Световният щемпел

Западните водачи към този момент посрещнаха изказванията на Русия за евакуиране със песимизъм. Във вторник американският президент Джо Байдън сподели, че изтеглянето на съветските войски е „ добре “, само че към момента не вижда никакви доказателства за него.

Високопоставеният чиновник предизвести, че Русия може да употребява подправен предлог за офанзива. Това включва изказвания за експанзия от страна на НАТО, навлизане на съветска територия, или изказвания, че се случват зверства в региона на Източен Донбас, който от 2014г. е под контрола на подкрепяните от Русия сепаратисти.

„ Трябва да чакаме повече подправени известия от съветските държавни медии през идващите дни. Не знаем каква форма ще одобри подправеният предлог. Но се надяваме, че светът е подготвен. Надяваме се, че ще трансформират курса, преди да стартират война, която ще донесе пагубна гибел и опустошение, сподели служителят. “

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че алиансът към момента не е видял „никакви признаци за деескалация на място“. Но добави, че „знаците от Москва, че дипломацията би трябвало да продължи“ са съображение за внимателен оптимизъм.
„Гардиън“: Издирват огромна бяла акула в Сидни, виновна за гибелта на 35-годишен мъж
Полицията на Нов Южен Уелс претърсва водата към източните плажове на Сидни в търсене на акула, виновна за гибелта на 35 годишен плувец. Властите потвърдиха, че огромна бяла акула с дължина минимум три метра евентуално е виновна за съдбовната офанзива.

Човекът е умрял от смъртоносни пострадвания, откакто беше атакуван от акула в Литъл Бей към 16.35 ч. в сряда. Жертвата е разпозната като Саймън Нелист – сертифициран инструктор по гмуркане.

 Световният щемпел

Плажовете Bronte, Tamarama, Bondi, Coogee, Clovelly, South Maroubra, Little Bay, Malabar/Long Bay, La Perouse, Wanda, Elouera, North Cronulla и Cronulla са затворени след съдбовната офанзива.

„ Да загубиш някого на нашето крайбрежие по този метод е смразяващо. Брегът е нашият заден двор. Little Bay нормално е спокоен, спокоен, подобаващ за фамилията плаж“, сподели кметът на Рандуик Дилън Паркър.

Морският биолог от университета Макуори доктор Ванеса Пирота удостовери, че типът може да е огромна бяла акула заради държанието по време на офанзивата и огромния си размер. Тя сподели, че е малко евентуално отговорната акула да бъде открита от управляващите, тъй като е способна да изминава огромни географски дистанции и най-вероятно не е останала в региона. 

Това е първото съдбовно нахлуване на акула във водите на Сидни от 1963 година
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР