Световният номер две Карлос Алкарас се оттегли от турнира по

...
Световният номер две Карлос Алкарас се оттегли от турнира по
Коментари Харесай

Карлос Алкарас се оттегли от турнира по тенис в Рио де Жанейро заради контузия

Световният номер две Карлос Алкарас се отдръпна от шампионата по тенис в Рио де Жанейро, откакто получи травма в десния гален при започване на първия си мач против бразилеца Тиаго Монтейро.

Испанецът се нуждаеше от здравна помощ, откакто изкълчи глезена си при втората точка в мача. 20-годишният състезател се върна на корта и съумя да пробие подаването на Монтейро, само че се отдръпна след пробив за Монтейро в идващия гейм, с който изравни за 1:1.

Водачът в схемата Алкарас е първенец в Рио през 2022 година и финалист предходната година, когато загуби от британеца Камерън Нори. Той дойде в Рио след загуба от чилиеца Николас Джари на полуфиналите на шампионата в Буенос Айрес предходната седмица.

Трикратният победител на шампионати от Големия шлем Стан Вавринка отпадна в първия кръг след проваляне с 5:7, 4:6 от аржентинеца Факундо Диас Акоста.

23-годишният Диас Акоста продължава отличното си показване, откакто предходната седмица завоюва първата си купа на шампионата в Буенос Айрес.

Мачът беше отсрочен с съвсем два часа поради дъжд в Рио де Жанейро. Следващият противник на Диас Акоста ще бъде неговият съотечественик Себастиан Баес.

38-годишният Вавринка завоюва Откритото състезание на Австралия през 2014 година, Откритото състезание на Франция през 2015 година и Откритото състезание на Съединени американски щати през 2016 година

" Трябваше да имам доста самообладание поради дъжда. " Стан е легенда, беше необикновено да играя против него ", сподели Акоста.

Третия в схемата Николас Джари от Чили също отпадна в първия кръг след загуба от германеца Яник Ханфман с 1:6, 6:1, 5:7.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР