Световният номер 4 Яник Синер започна солидно на . Италианецът

...
Световният номер 4 Яник Синер започна солидно на . Италианецът
Коментари Харесай

Синер спечели бързо в Мелбърн, Рубльов се измъчи

Световният номер 4 Яник Синер стартира солидно на. Италианецът се наложи над Ботик ван де Зандсхулп след 6-4, 7-5, 6-3 за два часа и половина на корта.

22-годишният Синер е един от любимците за купата в Мелбърн след впечатляващия завършек на предишния сезон. Той направи пробив още при започване на мача, с цел да вземе първия сет. Вторият му беше по-труден, само че проби в 12-я гейм. В третия сет италианецът позволи пробив и изостана с 0-2, само че по-късно взе четири следващи гейма и затвори конфликта.

„ Това беше първият ми мач за сезона, усещам се добре физически. Във форма съм и желая да стигна допустимо най-далеч “, разяснява той.

Синер е единственият състезател, който съумя да победи Новак Джокович след „ Уимбълдън “ и то в два разнообразни шампионата.. Във втория кръг той ще играе против Йеспер де Йонг от Нидерландия.

Петият в света Андрей Рубльов беше на път да отпадне още на старта. Той обаче се добра до триумф против бразилеца Тиаго Сейбот Вилд след 7-5, 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (6). В дългия тайбрек на петия сет руснакът изоставаше с 1:4, само че съумя да обърне нещата. „ Почти се бях предал, може би единствено инстинктът ми ме запази. Той игра доста добре, удряше топката доста чисто и сервираше отлично. Нямаше какво повече да направя “, сподели Рубльов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР