Световният номер 3 Роджър Федерер бе много близо до сензационно

...
Световният номер 3 Роджър Федерер бе много близо до сензационно
Коментари Харесай

Федерер надви Милман в епичен сблъсък в Мелбърн

Световният номер 3 Роджър Федерер бе доста покрай сензационно отпадане още в третия кръг на Откритото състезание на Австралия, само че въпреки всичко съумя да победи представителя на домакините Джон Милман с 4-6, 7-6(2), 6-4, 4-6, 7-6(8) в маратонски конфликт.
Милман шокира Федерер на осминафиналите на Ю Ес Оупън в четири сета през 2018 и в този момент още веднъж бе покрай победа над рекордьора по трофеи от Големия шлем. От самото начало на мача 30-годишният австралиец бе доста стабилен от главната линия и натискаше форхенда на противника си, предизвиквайки неточности от швейцареца. Милман съумя да стигне до два пробива в първия сет, с цел да го завоюва с 6-4, а във втората част не се стигна до нито един пробив, само че Федерер се наложи в тайбрека със 7-3. В третия сет шесткратният първенец бе постоянен на личен сервис и реализира един пробив, с цел да се приближи на сет от успеха. Милман обаче не се отхвърли и осъществя единствения пробив в четвъртата част, с цел да вкара мача в решителен пети сет. В него играта бе равностойна и след по един сменен пробив се стигна до дълъг тайбрек. В него Милман стартира по-уверено и след няколко положителни уинъра поведе с 8-4, с цел да се приближи на две точки от крайния триумф. Федерер обаче сподели класа, с цел да вземе шест следващи точки и да завоюва мача по-късно над четири часа игра.
Швейцарецът приключи мача с 16 аса, 62 печеливши удара и 82 непредизвикани неточности. За него това бе победа номер 100 в Мелбърн и по този метод той се трансформира в първия тенисист в историята, който има най-малко 100 триумфа на два разнообразни шампионат от Големия шлем (101 на Уимбълдън). На осминафиналите Федерер ще се изправи против унгареца Мартон Фучович, който по-рано днес победи Томи Пол с 6-1, 6-1, 6-4.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР