Световният номер 2 в тениса Карлос Алкарас направи впечатляващ обрат

...
Световният номер 2 в тениса Карлос Алкарас направи впечатляващ обрат
Коментари Харесай

Световният номер 2 си спечели среща с Гришо в Мадрид

Световният номер 2 в тениса Карлос Алкарас направи впечатляващ поврат на старта на своето присъединяване на Мастърс шампионата в Мадрид. Испанецът отстрани финландеца Емил Руусувуори с 2:6, 6:4, 6:2 за два часа и осемнадесет минути. Така в третия кръг Алкарас ще се изправи против най-хубавия български тенисист Григор Димитров.

Двубоят стартира изненадващо, откакто Руусувуори направи ранен пробив, с цел да поведе с 3:1 в първия сет. Финландецът затвърди мощното си показване в първия сет с нов пробив за 6:2.
 
Във втория сет Руусувуори имаше пет благоприятни условия за пробив в шестия гейм, само че Алкарас съумя да се измъкне в заплетения гейм. Не единствено това, само че испанецът направи основен пробив, с цел да поведе във втория сет с 4:3 гейма. Това се оказа задоволително за Алкарас, който затвори втория сет с гейм на 0 и изравни резултата след 6:4.

Третият сет стартира с ранен пробив дело на Алкарас. Испанецът по-късно реализира нов пробив за 4:1. При 5:1 испанският тенисист стигна до мачбол, който бе отразен от Руусувуори, само че на собствен сервис Алкарас нямаше проблеми да затвори мача с 6:2 гейма в третия сет.

В третия кръг Карлос Алкарас ще се изправи против Григор Димитров.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР