Световният номер 2 Новак Джокович потвърди, че няма да участва

...
Световният номер 2 Новак Джокович потвърди, че няма да участва
Коментари Харесай

Джокович няма да участва в Индиън Уелс, Димитров зае мястото му в схемата

Световният номер 2 Новак Джокович удостовери, че няма да взе участие в шампионата от сериите Мастърс в Индиън Уелс, защото не е имунизиран против Covid-19 и няма право да пътува до Съединени американски щати. Вчера сръбският тенисист бе включен в жребия за главната скица за конкуренцията, където той е подложен под номер 2, което породи въпроси дали той въпреки всичко няма да играе в първия за годината Мастърс шампионат.

Тази нощ обаче той удостовери, че няма по какъв начин да играе в калифорнийската пустиня, поради имунизационния си статут. " Когато бях автоматизирано включен в листата с участници в Индиън Уелс и Маями, знаех, че вероятността да вземам участие е дребна. Американският Център за надзор на болесттите удостовери, че разпоредбите няма да се трансформират, тъй че няма да мога да играя в Съединени американски щати. Желая шанс на всички, които ще вземат участие в тези страхотни шампионати ", написа Джокович в Туитър. Това значи, че носителят на 20 трофеи от Големия шлем ще пропусне и Мастърса в Маями, който стартира в края на месеца.

Новината бе добра за първата ракета на България Григор Димитров, който заема позицията на Джокович в схемата и по този метод ще почива в първия кръг, а във втори ще чака белгиеца Давид Гофен или Джордан Томпсън от Австралия. Първоначално Димитров бе измежду непоставените и трябваше да премери сили с американеца Томи Пол в първия кръг, а спечелилият да се изправи против третия в света Александър Зверев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР