Световният номер 2 Джъд Тръмп се нуждаеше от решителен девети

...
Световният номер 2 Джъд Тръмп се нуждаеше от решителен девети
Коментари Харесай

Джъд Тръмп с голям късмет оцеля срещу аматьор

Световният номер 2 Джъд Тръмп се нуждаеше от съдбоносен девети фрейм и огромна доза шанс за триумф с 5:4 над дилетанта Фарах Аджаиб по пътя си към четвъртфиналите на Европейския Мастърс. 

Асото в колодата водеше с 4:2 и не изглеждаше в непосредствена заплаха, само че пакистанецът освен изравни на 4:4, ами и поведе в решителната партия. Той даже сложи в неуместна позиция именития си противник и имаше преднина в резултата преди последната синя. 

Тръмп се нуждаеше от снукър по нея и го реализира единствено тъй като Аджаиб внезапно вкара бялата топка при излизането от обстановката. Световният първенец от 2019-а си отдъхна и разчисти последните три цвята, в това число много комплицирана черна по долния ръб.

След трагичната си победа Джъд чистосърдечно си призна, че е бил надигран и с шанс се е класирал за четвъртфиналите на първия истински ранкинг шампионат за сезон 2021/22. 
 Шон Мърфи отстранил оперативно “80% от стомаха си ” Шон Мърфи отстранил оперативно “80% от стомаха си ”
Фарах Аджаиб въпреки всичко може да се утеши освен с впечатляващото показване против международния номер 2, само че и с успехите над Марк Алън в квалификациите и Марко Фу в главната фаза. 

Ако стигне до финала във Фюрт пък Джъд Тръмп ще измести Рони О’Съливан от първото място в международната класация. Следващото затруднение за Асото в колодата е Бари Хоукинс, който съкруши Робърт Милкинс с 5:0.

В други мачове от осминафиналите Алистър Картър съумя да надделее над Дейвид Грейс с 5:4 и ще се изправи против 18-годишния китаец У Изъ, който отстрани Райън Дей с 5:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР