Световният номер 10 Тейлър Фриц победи британеца Камерън Нори в

...
Световният номер 10 Тейлър Фриц победи британеца Камерън Нори в
Коментари Харесай

Паритетът е възстановен: Фриц сломи Нори и върна шампионите от United Cup в спора за победата

Световният номер 10 Тейлър Фриц победи британеца Камерън Нори в поредни сетове на United Cup - 7:6(5) 6:4. Първата ракета на Съединени американски щати изпитваше дискомфорт в хода на мача, само че все пак, върна възможностите за победа на първенците от последното издание на шампионата, в конфликта с Англия, защото по-рано денем, британката Кейти Боултър надделя изненадващо намиращата се под номер 5 в ранглистата при дамите Джесика Пегула. 

Мачът стартира стремително за американеца и след грешки от ракетата на Нори, международният номер 10 осъществя пробив още в първият му сервиз гейм, и на бърза ръка поведе с 3:0. В идващите минути, двамата тенисисти демонстрираха непоклатимост на сервиз, като Нори подвигна доста равнището си на игра. Това му се отплати, когато при 5:3, Фриц сервираше, с цел да завоюва откриващата част и даже имаше сетбол, само че британецът сподели здрави нерви и го отрази, след което направи рибрейк и се върна в борбата за сета. В миговете до края, пробиви нямаше и това ни докара до тайбрек. Фриц първи направи минипробив в дългия 13-ти гейм, само че Нори го върна незабавно. При 5-5, американецът още веднъж направи минибрейк, който се оказа решителен за крайния излаз на сета и Фриц го сграбчи след 59 минути игра - 7-6(5).

Началото на вторият сет бе повече от забавно, защото при 2:1 за Нори, Фриц повика физиотерапевтът на корта, тъй като изпитваше дискомфорт в лявото бедро. Все отново, той стисна зъби и продължи да играе. Интересните моменти отсъстваха и двамата печелеха геймовете, като Нори бе по-напористият от двамата, пробвайки се да се възползва оптимално от неразположението на американеца. В деветият гейм на вторият сет при 4-4, Фриц сподели за какво е в топ 10 на международната класация и след няколко грешки от ракетата на британеца, осъществя пробив с който си обезпечи да сервира за мача при 5:4. Впоследствие, международният номер 10 не срещна компликации да затвори мача и след час и 45 минути игра върна възможностите за успех на Съединени американски щати над Англия.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР