Световният номер 10 измъкна откриващото си подаването като на магия,

...
Световният номер 10 измъкна откриващото си подаването като на магия,
Коментари Харесай

Втори пореден 1/4-финал в Монте Карло: Фриц се справи с отстранилия Григор тенисист

Световният номер 10 измъкна откриващото си подаването като на магия, само че това не му помогне да откри изключително добър темп на игра и изненадваше с допускането на леки непредизвикани неточности от комфортни позиции. Фриц изрично диктуваше разиграванията, само че беше извънредно неоснователен в завършващата фаза и даваше голям брой шансове на неговия конкурент да го отвърна, а младокът единствено това и чакаше, с цел да пробие в третия гейм. Американецът доста усъвършенства изявите си от сервис линията в идващите минути, само че това не му оказа помощ да притисне изключително Лехечка, който рядко въобще губеше точки на собствен начален удар и доста скоро 21-годишният играч се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Осмият подложен най-сетне стартира да ни демонстрира неговата позната офанзивна мощност и отмъкна съперниковото подаване за начало на втората част. Чехът надалеч не се тормози от подема на по-високоранкирания състезател и продължи да играе доста солидно, изчаквайки спад от другата страна на мрежата. Такъв фактически пристигна, а Лехечка не чакаше втора покана и незабавно възвърне паритета за 3:3. 

Бившият първенец от Индиън Уелс обаче повиши още повече оборотите и изглеждаше като че ли ще отвори дупка в корта, изпълнявайки постоянно форхендите си с над 160 километра в час. 42-ият в света пък влезе за пръв път в продължителна серия от грешки, която му коства сета и всичко щеше да се реши в трета част.

Там Фриц започва кошмарно и незабавно беше изправен пред два брейкбола, само че младокът пропусна обикновен минаващ удар и психическото преимущество мина трайно на страната на Фриц. Фаворитът незабавно притисна непоставения тенисист и си обезпечи точка за пробив, откакто пласира гръмотевичен бекхенд по правата и доста скоро имаше задатък от 2:0. Оттам насетне американецът изцяло контролираше протичащото се на корта и отпусна единствено един гейм на съперника си до края на дуела, с цел да се класира за втория си следващ 1/4-финал в Монте Карло.

Jeu, set et match Fritz
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР