Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще бъде

...
Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще бъде
Коментари Харесай

Джокович и Надал ще водят отборите на Сърбия и Испания на ATP Cup

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще бъде отпред на отбора на Сърбия за шампионата ATP Cup през идващия месец в Австралия, оповестиха уредниците.

Сърбия ще пази купата си на шампионата от 1 до 5 февруари в Мелбърн. 13-кратният първенец от " Ролан Гарос " Рафаел Надал от Испания, спечелилият от Откритото състезание на Съединени американски щати Доминик Тийм от Австрия и първенецът от финалите на АТП Даниил Медведев от Русия са измежду другите най-силни тенисисти, който ще се включат в конкуренцията.

Сърбия с Джокович отпред победи Испания с Надал на финала в първото издание на шампионата, което се организира през предходната година. В надпреварата вземат участие 12 тима разграничени в три групи.
 " Играчите чакат с неспокойствие да са на корта още веднъж и да показват своите страни. С присъединяване на Сърбия и Испания се обрисува мощно съревнование ", сподели шефът на шампионата Том Ларнер.

ATP Cup ще се организира дружно с два други шампионата в Мелбърн, които са подгряващи за Откритото състезание на Австралия. Първият за годината шампионат от Големия шлем ще стартира три седмици по-късно от нормалното - на 8 февруари, заради пандемията от ковид и строгите правила на австралийските управляващи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР