Световният номер 1 Новак Джокович е оптимист за играта си

...
Световният номер 1 Новак Джокович е оптимист за играта си
Коментари Харесай

Джокович: В Мадрид играх много добър тенис, оптимист съм за Ролан Гарос

Световният номер 1 Новак Джокович е оптимист за играта си преди Откритото състезание на Франция по тенис, макар че остана без трофей и тази седмица.

Сърбинът няма купа този сезон, до момента в който се пробва да възвърне най-хубавата си форма, откакто не му беше разрешено да играе на Откритото състезание на Австралия, тъй като не беше имунизиран против COVID-19. Джокович загуби от младата сензация Карлос Алкарас нощес на полуфиналите на шампионата от сериите "Мастърс " в испанската столица Мадрид, пробвайки се да стигне до втория си следващ край, откакто загуби от Андрей Рубльов в Сърбия предишния месец.

Въпреки провалянето, Джокович сподели, че напуща Мадрид, чувствайки се добре в подготовката си за идното Откритото състезание на Франция, където ще пази купата си.

"Определено демонстрирах доста добър тенис, най-хубавият, който съм играл тази година. Вероятно, когато разочарованието от загубата премине, ще има доста позитиви, които да взема от тази седмица ", съобщи сърбинът.

Джокович сподели, че усеща, че е можел да завоюва против 19-годишния Алкарас, в случай че е бил "способен да се възползва, когато е било значимо " по време на мача, траял три часа и половина.

"Имах доста шансове. Беше приказен мач. Страхотна борба ", добави той.

Надпреварата в Мадрид беше едвам четвъртият му шампионат за годината и трети на клей. Той загуби от 29-ия Алехандро Давидович Фокина в първия си мач в Монте Карло в единственото си друго присъединяване в "Мастърс " 1000 до момента.

Джокович не игра в Индиън Уелс и Маями.

Целта в този момент е добра подготовка за "Ролан Гарос ", където ще се опита да завоюва трета купа.

"Мисля, че несъмнено съм на добър път ", сподели той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР