Световният надзорен орган за финансова стабилност призова регулаторите да продължат

...
Световният надзорен орган за финансова стабилност призова регулаторите да продължат
Коментари Харесай

Най-добрият финансов наблюдател казва, че уязвимостите на сенчестите банки все още не са коригирани

Световният контролен орган за финансова непоклатимост прикани регулаторите да продължат да лимитират „ главните уязвимости “, натрупващи се отвън формалната банкова система в бързо разрастващи се и постоянно мощно задлъжнели области като фондове за дялово присъединяване и хедж фондове.

Клаас Нот, ръководител на Съвета за финансова непоклатимост, сподели на висшите международни финансови министри и шефовете на централните банки в писмо в понеделник, че геополитическото напрежение, възходящите равнища на дълга и нарасналите цените на активите покачиха риска от евентуална финансова рецесия.

„ Докато споменът за минали разтърсвания избледнява и оптимизмът за меко приземяване на световната стопанска система пораства, значимо е да се подчертае, че рисковете от опашката остават “, сподели Нот, който е и началник на Холандската централна банка. 

Той сподели, че регулаторите към момента не са създали задоволително, с цел да се оправят с заплахите, основани от голямото изместване на финансовата активност отвън прецизно контр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР