Световният дизелов пазар показва признаци на хаос, подкопавайки което ще

...
Световният дизелов пазар показва признаци на хаос, подкопавайки което ще
Коментари Харесай

Хаосът на дизеловия пазар нанася нов удар на световната икономика

Световният дизелов пазар демонстрира признаци на безпорядък, подкопавайки което ще докара на международната стопанска система още по-голяма инфлация. Горивото в Европа става прекомерно скъпо, в миг в който континентът се се готви за възбрана на вноса от основен снабдител като Русия. Междувременно Съединени американски щати имат най-ниските ресурси от горива за този интервала на годината от 1982 година до момента.

Хаосът е последното нещо, от което Европа има потребност сега на фона на високите цени на силата.В Съединени американски щати пък производителите на гориво да са притиснати да лимитират износа в чужбина и биват наказвани за ниските ресурси от дизелово гориво.

Излишно е да се споделя, че дизеловото гориво е необятно публикувано и е в основата на международната стопанска система. Използва се за превоз, отопление и задвижване на промишлени процеси, което значи, че повишението на цените може да увеличи всичко - безусловно.

Според Марк Уилямс, шеф в WoodMackenzie Ltd. възходящите разноски за дизелово гориво засягат всички, тъй като цените на дизела въздействат върху директното произвеждане, превоза и разноските за отопление. С покачването на цените на дизела се усилват и разноските за артикули, което се трансферира върху потребителите.

Състоянието на пазара може да се дефинира като обезпокоително в Берлин, Париж, даже Москва. Миналия месец Европа получи две пети от своя импорт на дизел от Русия. От своя страна Русия продължава да изнася към 80% от доставките си на гориво за Европа.

Освен това във Франция стачките в бранша не престават, до момента в който съвсем една трета от бензиностанциите в страната са изправени пред дефицит на горива тази седмица.

Все отново стачните дейности отшумяха. Работниците във френските фабрики на Exxon Mobil прекратиха стачките.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР