Световният ден за борба с инсулта е ден за равносметка.

...
Световният ден за борба с инсулта е ден за равносметка.
Коментари Харесай

Започва Национална кампания „Бъди подготвен! Разпознай инсулта. Действай бързо!“

Световният ден за битка с инсулта е ден за равносметка. Тази година Асоциацията за инсулт и афазия насочва вниманието към всеобщото разпространяване на основните познания за инсулт, в това число темперамент, рискови фактори и признаци на инсулт, както и вярното държание при тяхното определяне, оповестяват от организацията. Във връзка със Световния ден за битка с инсулта, който се отбелязва на 29 октомври, те започват национална акция „ Бъди квалифициран! Разпознай инсулта. Действай бързо! “.

Кампанията обгръща няколко града в страната – София, Бургас, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Силистра, Шумен. Тя включва редица интензивности, измежду които „ Пътека на знанието “, разпространяване на електронни материали за признаците на инсулта, оповестяване на изгодите от Инфобот за Вайбър – джобен справочник за инсулта, лъчение на на екраните на всички метростанции в София и в трамваите и тролейбусите и други

От Асоциацията за инсулт и афазия припомнят главните признаци на инсулта – разкривено лице, уязвимост в ръцете, усложнен диалект. От там приканват при удостоверение на даже единствено един от трите признака неотложно да позвъним на тел. 112 и да съобщим за инсулт, като посочим часа и мястото на случая.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР