Световният ден на вятъра е международно събитие, което се отбелязва

...
Световният ден на вятъра е международно събитие, което се отбелязва
Коментари Харесай

И вятърът има празник, чества се днес

Световният ден напразно е интернационално събитие, което се отбелязва годишно на 15 юни. Традицията стартира първо в Европа през 2007 година и придобива международно измерение две години по-късно.

Вятърният бранш е и най-бързо развиващият се бранш в доста райони по света. В повече от 75 страни по света вятърните централи са в употреба, генерирайки сила от чисти и възобновими източници. Хиляди хора са ангажирани да създават сила от вятъра, само че за доста хора вятърната сила е тайнственост.

Световният ден напразно е мотив да се посетят вятърните централи, да се получат отговори от специалисти, да се вземе присъединяване в събитието и да се разбере всичко за вятърната сила. Този ден е изключителна опция да се подсети на хората по света, че може да се реализира същинска енергийна гражданска война, обвързвана с метода на производство на електрическа енергия, спестяването на милиарди тонове CO2 и основаване на доста нови работни места.

Световният ден напразно е и ден за откриването на работата, която са свършили пионерите по света в тази посока. В повече от 75 страни в целия свят работят вятърни паркове, които създават сила от чист и възобновим източник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР