Световният ден на почистването отбелязахме вчера. Доброволци от над 160

...
Световният ден на почистването отбелязахме вчера. Доброволци от над 160
Коментари Харесай

"Добрият пример": Доброволци събираха фасове на плаж "Перла"

Световният ден на почистването отбелязахме през вчерашния ден. Доброволци от над 160 страни чистиха дружно. По традиция, у нас самодейността се организира с поддръжката на bTV Media Group. В рамките на обществено виновния план стотици доброволци от цялата страна се включиха в почистването и облагородяването на десетки емблематични места и малко известни кътчета от картата на България.

А с цел да опазваш природата е задоволителна креативност и предпочитание. Доказват го двама сърфисти, които създават мебели и очила от фасовете, които събират по плажа.

Снимка: btvnovinite.bg

Тригодишната Рая и майка й Мая почистват към мястото, на което идват на плаж. В края на лятото, гледката ги стъписва.

Три години откакто за първи път слагат сигнално жълтите си кутии за фасове на плажа, Илияна и Йоан откриват, че те от ден на ден предизвикат хората да събират този боклук настрана от другите.

Снимка: btvnovinite.bg

В взаимозависимост от външните условия, на цигарения фас може да му отнеме от 3 месеца до 15 години, с цел да се разгради. 10 000 фаса се изхвърлят погрешно всяка секунда по света. Според специалисти, това значи, че след 10 години в моретата ще има повече фасове, в сравнение с риба.

" Доста е значимо да продължат живота си. Реално целулозният ацетат може да се употребява за друг тип артикули - от мебели за градската среда до аксесоари, които носим самите ние - очила, да вземем за пример, пейки, масички… Всичко, което виждаме в един цигарен фас, това са материали, които могат да бъдат разграничени, модифицирани и употребявани ", счита Илияна Стоилова.

Снимка: btvnovinite.bg

Съвместно с bTV в границите на плана " Добрият образец " събраните от плажа фасове ще бъдат рециклирани. През предходната година, единствено за 2 месеца бяха събрани и предадени за преработване над 40 000 цигарени угарки.

Социално виновният план „ Добрият образец “ на bTV Media Group разпространява целогодишно самодейностите, които потвърждават, че положителното се случва на всички места към нас и има силата да трансформира света всеки ден, с помощта на всяко самостоятелно изпитание. Той е естествено продължение на емблематичната самодейност „ Да почистим България дружно “, като главният фокус още веднъж е ориентиран върху персоналната отговорност - към природата и околната среда, хората в потребност и уязвимите групи от обществото, както и приноса в грижата за бъдещето и поддръжката на надарени деца и младежи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР