Световният ден на Червения кръст, известен още като Международен ден

...
Световният ден на Червения кръст, известен още като Международен ден
Коментари Харесай

8 май - Световен ден на Червения кръст

Световният ден на Червения кръст, прочут още като Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец, се чества по целия свят, с цел да въодушевява и предизвиква филантропичните действия, които се правят от Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) и Националните организации, които са негови членове.

Световният ден на Червения кръст се отбелязва на тази дата в чест на Анри Дюнан, създателят на Международния комитет на Червения кръст и притежател на първата Нобелова премия за мир.

Анри Дюнан е роден на 8 май 1828 година. Именно той, ставайки несъзнателен очевидец на жестоката борба при Солферино, след която 40 000 убити и ранени бойци остават на бойното поле, поставя огромни старания да сътвори общество, което да оказва помощ на бойците по време на войни. Като знак, Дюнант избира знамето на родината си като единствено разменя цветовете на назад.

Днес Международният Червен кръст е уважавана организация, която оказва помощ по целия свят. Седемте съществени правилото на Червения кръст, са безпристрастност, човещина, самостоятелност, индиферентност, доброволност, универсалност и единение.

Възможността за годишно честване е поискана от Лигата на сдруженията на Червения кръст от Международната асамблея на сдруженията на Червения кръст (IFRC). Две години по-късно предлагането за отбелязване на Световен ден на Червения кръст е признато на 8 май 1948 година През 1984 година публично е разгласен за Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец.

Основният фокус на Обществото на Червения кръст е събирането на кръв. Има разнообразни способи, посредством които хората се предизвикват да поддържат Червения кръст и подаряват кръв. Червеният кръст също оказва помощ за оказване на първа помощ, незабавни дейности, здравни и обществени грижи, услуги за бежанци и оказва помощ на хората да съберат фамилиите си. По време на война Червеният кръст оказва помощ за отбрана на хората във въоръжен спор. 

Този ден се празнува от всички секции на организациите на Червения кръст, с цел да помогне на хората, страдащи от наводнения, трусове и други естествени бедствия, и да отбрани живота на хората при извънредни обстановки.

 

nauka.offnews.bg

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР