Световният бокс е в шок, след като властите в Иран

...
Световният бокс е в шок, след като властите в Иран
Коментари Харесай

Шок в бокса: Осъдиха на смърт шампион за протести

Световният бокс е в потрес, откакто управляващите в Иран осъдиха на гибел 26-годишния играч Мохамад Джавад Вафаей-Сани. Причина за жестокото наказване е присъединяване му в митинги против режима. Шампионът по бокс на град Машхад беше арестуван през февруари 2020 година.

Мохамад беше приет за отговорен в подпалване и разрушение на държавни здания, в това число държавен затвор по време на митинги през ноември 2019 година.

Адвокатът на Вафаей-Сани, Бабак Пакния съобщи в “Туитър”, че има намерение да апелира присъдата на съда. В обществените мрежи започнаха акция за избавяне на живота на боксьора с хаштага #SaveMohammadJavad.

В края на 2020 година Иран екзекутира първенеца по битка Навид Афкари. Тогава управляващите в страната не се трогнаха от молбите на Дейна Уайт и Доналд Тръмп, които ги приканиха да пощадят живота на 27-годишния състезател.

В началото на предходната година Иран екзекутира и различен герой в лицето на Мехди Али Хосейни. Спортистът беше приет за отговорен в ликвидиране, осъществено по време на махленски пердах.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР