Световният №1 в тениса Новак Джокович придоби 80% от акциите

...
Световният №1 в тениса Новак Джокович придоби 80% от акциите
Коментари Харесай

Джокович придоби 80% от компания, разработваща лекарство срещу коронавирус


Световният №1 в тениса Новак Джокович закупи 80% от акциите на биотехнологичната компания QuantBioRes, разработваща Коронавирус лекарство, предава " Ройтерс ", базирайки се на основния изпълнителен шеф на компанията Иван Лонкаревич.

QuantBioRes създава пептид, предотвратяващ заразяването с ковид, като упованията са клиничните проби да стартират до няколко месеца.

Размерът на инвестицията не става явен, само че се знае, че Джокович е купил акции в компанията още през лятото на 2020 година

Новината идва дни откакто сръбският тенисист бе депортиран от Австралия, тъй като не е имунизиран. Джокович имаше позволение за присъединяване в Australian Open с здравно изключение, управляващите обаче не одобриха обясненията му, анулираха неговата виза и го настаниха в хотел за мигранти.
View this post on Instagram




Впоследствие юристите му апелираха, а Джокович беше освободен след чуване в съда. Остана обаче опцията визата да бъде още веднъж анулирана и той да бъде депортиран.

След няколко дни в размисъл, министър Хоук най-сетне излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина. Джокович апелира пред федералния съд, само че този път несполучливо и бе депортиран. Решението на австралийските управляващи значи, че сърбинът получава възбрана да влиза в страната за период от 3 години.

Скандалът се трансформира във водеща вест в международен мащаб! Джокович е лидер в ранглистата на АТР с 20 трофеи от Големия шлем, 9 триумфа в Australian Open, 6 в " Уимбълдън ", три в US Open и два в " Ролан Гарос ". Отказът му да се имунизира слага кариерата му под въпрос, защото той няма да бъде позволен до присъединяване в нито един от огромните шампионати до края на сезона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР