Световните вицешампиони от Хърватия показаха, че са забравили окончателно лошата

...
Световните вицешампиони от Хърватия показаха, че са забравили окончателно лошата
Коментари Харесай

Хърватия попиля от бой Словакия и се заяви за Евро 2020

Световните вицешампиони от Хърватия демонстрираха, че са не запомнили дефинитивно неприятната стъпка против Унгария при започване на евроквалификациите. "Шахматистите " си изкараха яда на Словакия, освен това като посетители, и унищожиха противника с 4:0 пред личните му почитатели.

Никола Влашич, Иван Перишич, Бруно Петкович и Деян Ловрен изковаха триумфа за огромния любимец в групата и по този начин той продължава да преследва водача Унгария, който обаче по този начин и не позволява неверна стъпка в тези квалификации и стои на върха.

Първата част на дуела в Търнава мина равностойно, а по всичко изглеждаше, че няма да има и голове. Но в 45-та минута нулевото статукво завърши. Тогава Марсело Брозович пусна прекрасен пас за Никола Влашич, той напредна и от отдалеченост разстреля вратаря за 1:0. При този резултат завърши и първата част.

А всичко завърши секунди след началото на второто полувреме. При първата си офанзива хърватите дръпнаха с 2:0, когато Анте Ребич откри пред наказателното поле Иван Перишич, той стреля мощно, топката се отклони в гредата и се озова в мрежата за 2:0.

Това пречупи словаците и до края на мача противниците им се забавляваха. Те оформиха класиката в 72-та минута, когато Бруно Петкович се разноски като на церемониал през отбраната на домакините и с лек удар преодоля стража за 3:0.

Остана време и за четвърти гол в мача. Той падна в 89-та минута, когато Ведран Чорлука центрира от десния фланг, Деян Ловрен стигна до топката с глава, до момента в който падаше и в последна сметка наниза топката в мрежата за 4:0 и постави точка на разногласието.

В другия мач от групата довечера Уелс победи с доста тъга Азербайджан като хазаин, а за кой ли път воин беше Гарет Бейл. Звездата на Реал Мадрид донесе триумфа на отбора си в 84-та минута, откакто преди този момент Махир Емрели беше изравнил за азерите в 59-та минута. А автогол на Павло Пашаев постави началото на всичко в този мач в 26-та минута, с цел да се стигне до трагичната развръзка.

След всичко случило се в Кардиф и Търнава, на върха на класирането в групата остана Унгария с цялостен актив от 12 точки, а с 9 е Хърватия. С по 6 са Словакия и Уелс, а на дъното е Азербайджан без никакъв актив до момента.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР