Световните шампиони с германския национален отбор Лотар Матеус и Юрген

...
Световните шампиони с германския национален отбор Лотар Матеус и Юрген
Коментари Харесай

Натискът върху Льов се усилва

Световните първенци с немския народен тим Лотар Матеус и Юрген Клинсман също приканиха Йоахим Льов да върне в състава част от футболистите, които напоследък са в недружелюбност. Това се случи след пагубната загуба с 0:6 против Испания в шампионата Лига на нациите. Льов продължава да има поддръжка от федерацията, само че решението му да остави отвън “маншафта” Томас Мюлер, Жером Боатенг и Матс Хумелс бе подложено на критика.

" Не бях виждал сходно оскърбление досега. Трябва да има полемика по отношение на статута на Хумелс и Боатенг, тъй като след сходни загуби са нужни водачи. Когато нещата опрат до огромни характери, Мюлер също би трябвало да бъде човек, към който да се огледа ", сподели някогашният селекционер на българския народен тим Лотар Матеус.

" Не мисля обаче, че Йоги Льов ще промени мнението си за тримата. Той надали ще проучва всички неточности, тъй като видеосесията ще отнеме към осем часа”, добави капитанът от Италия’90.

Клинсман, също международен първенец от 1990 и някогашен селекционер на Германия, вижда казуса главно в неналичието на водачи на терена. Именно поради това той съобщи за американската телевизия ESPN, че на Бундестима ще му бъде необходим Мюлер за Европейското състезание през идващото лято.
" Не се нуждаем от нов треньор. Въпросът е какво ще създадем с неналичието на водачи в този тим. Кой е същинският водач на този тим? Никой с изключение на Мануел Нойер не е поемал тази роля в последните две години ", сподели той.

Самият Нойер също прикани за връщането на въпросните играчи и то още преди началото на дуела с Испания. Месут Йозил пък упорства съответно за Боатенг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР