Световните резерви на кафе достигат до най-ниското ниво от над

...
Световните резерви на кафе достигат до най-ниското ниво от над
Коментари Харесай

Цената на кафето продължава да расте

Световните запаси на кафе доближават до най-ниското равнище от над две десетилетия, а доставките спадат на фона на високите разноски и няма изгледи обстановката да се промени скоро. Намаляващите запаси ще държат цените на кафето до рекордни равнища.

Запасите от висококачествения вид кафе арабика, обичани на вериги като Starbucks да вземем за пример, възлизат на към 64 милиона кг, съгласно данни на ICE Futures в Съединени американски щати, представени от Bloomberg. Това е най-ниското равнище на запаси от февруари 2000 година

Запасите на кафе понижават от септември насам. Причината е все по-големите разноски за доставка и неподходящото време, което сви производството в най-големият производител и експортьор в света Бразилия.

Намаляването на запасите е проблем, тъй като страните ще употребяват запаси, търсенето ще изпреварва предлагането и това ще докара до по-високи цените.

Миналата година на бе неподходяща за най-големият производител на кафе в света Бразилия. Голяма част от реколтата беше унищожена поради студеното време, което докара до повишаване на фючърсите на кафето до най-високите равнища от близо десетилетие насам.

Фючърсите на кафето арабика през юни скочиха най-високото си равнище от 2014 година до момента. Цената на стоката е повишена с невероятните 60% през януари - юни.

Бразилия претърпя невиждана суша по-рано тази година, както и слани в основни насаждения в Минас Жерайс, която създава 70% от зърната арабика в страната.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР