Световните производители на нефт, газ и въглища, както и правителствата

...
Световните производители на нефт, газ и въглища, както и правителствата
Коментари Харесай

Емисиите на метан са почти рекордни, въпреки поетите ангажименти

Световните производители на петрол, газ и въглища, както и държавните управления не изпълнявали обещанията си
Няколко изявления отразяват годишния отчет на Международната организация по енергетика (МАЕ) за следене на излъчванията на метан, в който се споделя, че международните излъчвания на метан от изкопаеми горива са достигнали съвсем рекордно високи стойности през предходната година макар новите интернационалните задължения за тяхното понижаване, оповестява Bloomberg.

В отчета се изяснява: " Макар че анализът акцентира напредъка на някои места, като цяло той демонстрира, че международните производители на петрол, газ и въглища и държавните управления не извършват обещанията си да понижат излъчванията на метан, което директно заплашва световните старания за ограничение на изменението на климата.

Според МАЕ промишлеността на изкопаемите горива би трябвало да понижи излъчванията на метан със 75% до 2030 година, с цел да може да реализира нулеви чисти излъчвания през 2050 година, което е в сходство с задачите на Парижкото съглашение. "

В " Гардиън " се споделя, че отчетът предизвестява, че ще бъде невероятно да се реализиран задачите за климата, в случай че фирмите за изкопаеми горива не прекратят приключването на метан от индустриалните си способи.

Той изяснява: " Около 170 милиарда кубически метра метан са били изхвърлени от дейностите по рандеман на изкопаеми горива по света предходната година, което е повече от цялото произвеждане на природен газ в Катар. Въпреки това доста от тези течове биха могли елементарно да бъдат запушени, в случай че най-хубавите практики, създадени в някои страни - като Норвегия, която има ниски равнища на приключване на метан от своите сондажи за петрол и газ - бъдат възприети в целия свят. "

В отчета се добавя, че съгласно него най-неефективните интервенции сега са към 100 пъти по-лоши от най-ефективните, като Туркменистан и Венецуела имат най-замърсяващите практики.

Според организация Франс прес (АФП) отстраняването на приключването на метан ще бъде " съвсем без разноски ".

" Няма причина излъчванията да остават толкоз високи, колкото са ", споделя пред кореспонденти основният енергиен икономист на МАЕ Тим Гулд, съгласно Агенция Франс Прес.

Въпреки това МАЕ добавя, че е оптимистично настроена, че новите спътници могат да оказват помощ за възстановяване на наблюдението и прозрачността при приключването на метан, оповестява Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР