Световните медии реагираха светкавично на телевизионното обръщение на руския президент

...
Световните медии реагираха светкавично на телевизионното обръщение на руския президент
Коментари Харесай

Световните медии реагираха светкавично на обръщението на Путин

Световните медии реагираха стремително на телевизионното послание на съветския президент Владимир Путин, предавайки новината за частичната готовност и съществени моменти от речта му.

Кореспондентът на Би Би Си осведоми, че съветският президент разгласи " частична готовност " в Русия " за отбрана на родината, нейния суверенитет и териториална целокупност, сигурността на нашия народ ".

Путин сподели, че това се отнася „ единствено за жителите от военния запас, тези, които са служили в армията “.
Той насочи тази опасност (към Запада): „ Ако териториалната целокупност на нашата страна е застрашена, с цел да защитим Русия и нашия народ, ще използваме всички средства, с които разполагаме. Това не е блъф. “

 

И още: „ Териториалната целокупност на нашата татковина, нашата самостоятелност и независимост ще бъдат обезпечени. Повтарям - по всевъзможен начин, с които разполагаме.

„ Тези, които се пробват да ни изнудват с нуклеарни оръжия, би трябвало да знаят, че преобладаващите ветрове могат да се извърнат в тяхната посока “ е още един откъс от речта му, предаден от Би Би Си.  

Със заглавие „ Путин разпореди частична готовност незабавно “ излезе немският Шпигел. В текста се цитират думите му, че „ Западът не искаше мир сред Украйна и Русия, а по-скоро искаше да унищожи Русия. Русия ще употребява всичките си запаси, с цел да отбрани народа си. “

 

Путин разгласи също, че желае да усили вътрешното произвеждане на оръжия. За задачата той е разпоредил да се усилят нужните средства, осведоми изданието.

Шпигел обръща внимание и на обстоятелството, че съветският министър на защитата „ назова и нов брой на починалите съветски бойци за първи път от месеци. По думите на Шойгу до момента в спора са починали 5937 бойци. Според украинския сътрудник и интернационалните наблюдаващи обаче тази цифра е прекомерно ниска, прибавя медията.  

Почти седем месеца след началото на войната против Украйна Русия подреди частична готовност на личните си въоръжени сили. Той е взел това решение по предложение на Министерството на защитата и е подписал указа, сподели ръководителят на Кремъл Владимир Путин в телевизионна тирада. Частичната готовност ще стартира тази сряда, съобщи Stern.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР