Световните медии публикува секретна директива на ООН, в която се

...
Световните медии публикува секретна директива на ООН, в която се
Коментари Харесай

Разкриха секретна директива на ООН за Сирия, пълна със скандални подробности

Световните медии разгласява секретна инструкция на Организация на обединените нации, в която се загатва, че организацията е подготвена да оказва помощ във възобновяване на Сирия единствено след политическа промяна на властта в страната.





Секретният документ на Организация на обединените нации е с дата 17 октомври и е предопределен за всички структури на организацията, работещи в Сирия.

" Само след реализиране на изчерпателен и всеобемен политически преход Организация на обединените нации е подготвена да спомага за реконструкцията на Сирия ", се споделя в текста на директивата.

В документа се показва още, че Организация на обединените нации няма да взе участие в плановете за възобновяване на сирийската стопанска система и става дума само за филантропична помощ за избавяне на човешки животи и застраховане на главните потребности на хората след войната.

" Мероприятията за развиване или възобновяване, които излизат отвън тези лимити, би трябвало да бъдат отразени в други механизми ", се споделя в текста. При това целите в оказването на помощ би трябвало да се основават на потребностите на популацията, а не на държавното управление.

Според медиите създател на документа е някогашният заместител на генералния секретар на Организация на обединените нации по политически въпроси Джефри Фелтман. Той напусна този пост напролет на тази година.

За съществуването на секретна инструкция, забраняваща на подразделенията на Организация на обединените нации да взимат присъединяване във възобновяване на сирийската стопанска система, заяви през август външният министър на Русия Сергей Лавров. Той акцентира, че опитите на обособени страни да манипулират секретариата на Организация на обединените нации са неприемливи. В изявлението си тогава Лавров прикани западните сътрудници да се откажат от желанията си да употребяват интернационалните организации " на мрачно ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР