Световните лидери трябва да признаят, че няма друг вариант освен

...
Световните лидери трябва да признаят, че няма друг вариант освен
Коментари Харесай

Светът се насочва към климатична катастрофа, алармира ООН

Световните водачи би трябвало да признаят, че няма различен вид с изключение на ускорение и разширение на дейностите за битка с световното стопляне . Пътят, по който вървим сега, води към климатична " злополука ".

Това предизвести изпълнителният секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата Патрисия Еспиноса в изявление за Associated Press.
 Поголовно изсичане на девствени тропически гори и през 2018-а
Поголовно изсичане на девствени тропически гори и през 2018-а

Човечеството продължава постепенно, само че несъмнено да унищожава изискванията си за живот (какво остава за добър)

Еспиноса акцентира, че учените са съобщили, че към момента има късмет да се създадат верните неща или " прозорецът на реализация ще се затвори доста скоро ". Тя предизвести, че светът има още 12 години до постигане на въглеродните излъчвания до " точка, при която няма връщане обратно ".

По думите й това значи, че светът би трябвало да форсира всички старания, с цел да избегне достигането до това равнище , да понижи въглеродните излъчвания и да не разрешава температурите да се повишават.

Тя разясни, че въглеродните излъчвания се чака да се усилят в бъдеще . В допълнение международното население се усилва и от ден на ден хора се нуждаят от сила и запаси , означи специалистът.
 Планът на Тръмп за климата надалеч по-лош от това да не прави нищо
Планът на Тръмп за климата надалеч по-лош от това да не прави нищо

Тръмп неодобрява най-важната битка на човечеството

Става ясно, че в случай че продължим да се разрастваме или да се държим по метод, който поддържа такава траектория, ние няма да можем да реализираме заложените в Парижкото съглашение цели , счита Еспиноса.

Парижкото съглашение приканва международните температури да се поддържат на равнище оптимално 2 градуса по Целзий до края на столетието спрямо прединдустриалните времена и допустимо най-близо до 1,5 градуса по Целзий. Светът към този момент се е затоплил до 1 градус по Целзий, тъй че задачата е да се предотврати още 1 или 0,5 градуса по Целзий занапред нататък.
 Постигнаха съглашение на конференцията за климата в Полша
Постигнаха съглашение на конференцията за климата в Полша

Около 200 страни работиха 2 седмици върху разпоредбите

В отчет на Междуправителствения панел за климатични промени от предходната година се заключава, че до момента в който механически е допустимо да се поддържа таван на стопляне до 1,5 градуса по Целзий до края на века , това е малко евентуално, тъй като изисква трагична смяна в международната стопанска система, в това число занемаряване на изкопаемите горива. В отчета учените означават, че по-малко от 2% от направените от тях 529 сюжета поддържат температура под 1,5 градуса по Целзий.

Това, което науката ни демонстрира в този момент от Париж, е, че 1,5 градуса по Целзий е в действителност належащо , тъй като последствията ще са доста огромни, в случай че останем на 2,0 градуса по Целзий. И второ, също демонстрира, че 1,5 градуса по Целзий е допустимо. Изисква повече старания. Изисква по-голяма политическа воля, разяснява Еспиноса.

По думите й учените от панела дават 12 година на света да форсира и разшири дейностите, с цел да понижи въглеродните излъчвания на първо място да излезе отвън надзор.

Не значи, че ние би трябвало да чакаме 12 година и тогава да стартираме , разясни тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР