Световните лидери трябва да бойкотират ВИП ложата на руския президент

...
Световните лидери трябва да бойкотират ВИП ложата на руския президент
Коментари Харесай

Зоват световните лидери за бойкот на откриването на световното в Русия

Световните водачи би трябвало да бойкотират ВИП ложата на съветския президент Владимир Путин по време на откриването на Световното състезание по футбол през идващия месец, в случай че не предприеме стъпки за отбрана на цивилните в Сирия. Това настояха от интернационалната правозащитна организация Human Rights Watch, представени от " Франс прес ".

Русия, която е хазаин на най-гледаното спортно събитие в света за първи път тази година, е главен поддръжник на режима на сирийския президент Башар Асад и може би най-влиятелният медиатор в продължаващата от повече от 7 години война.

" В семейството на едно от най-гледаните събития в света, Русия ухажва международното публично мнение и търси почитание ", акцентира изпълнителният шеф на " Хюман райтс уоч " Кенет Рот в изказване.

" Световните водачи би трябвало да дадат сигнал на президента Путин, че в случай че не промени посоката и дейностите за преустановяване на зверствата на съветските и сирийските сили в Сирия, те няма да бъдат на местата си във ВИП ложата с него по време на церемонията по откриването ", добави Кенет Рот.

Милиарди хора по света се чака да гледат Световното състезание по малкия екран, а Human Rights Watch настояват, че отговорността на Москва за страданието на цивилните в Сирия не би трябвало да се не помни.

Русия е главният експортьор на оръжия за сирийския режим и нейните сили дават поддръжка на терен на държавните сили и присъдружните милиции.

Правозащитната организация, чието седалище е в Ню Йорк, е документирала взаимните военни интервенции сред Русия и Сирия, които са " провокирали хиляди цивилни жертви ", в това число и неотдавна в Източна Гута покрай Дамаск.

Кенет Рот предизвести, че милиони други цивилни са изправени пред същата орис в идните интервенции, изключително в северозападната провинция Идлиб, която към момента значително не е под контрола на държавното управление.

" Световните водачи не би трябвало да разрешават спортно събитие да замазва модела на зверства в Сирия, който в този момент е щръкнал над повече от два милиона цивилни ", посочи той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР