Световните лидери ще се съберат в четвъртък в Брюксел на

...
Световните лидери ще се съберат в четвъртък в Брюксел на
Коментари Харесай

Световните лидери се събират на форум за ядрената енергия, Германия няма да участва

Световните водачи ще се съберат в четвъртък в Брюксел на среща на върха, с цел да подчертаят ролята на нуклеарната сила за справяне с изменението на климата и за повишение на енергийната сигурност след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Срещата беше оповестена за първи път по време на договарянията за климата в Дубай през декември. Там международната нуклеарна промишленост започва самодейност, с която страните се ангажират да утроят нуклеарната сила до 2050 година Повече от 20 страни към този момент са се включили към нея, в това число Съединените щати, Обединеното кралство, Франция и домакинът на договарянията - Обединените арабски емирства.

Германия няма да взе участие в срещата, защото преди съвсем година изключи последните си три нуклеарни реактора, с което приключи процеса, получил необятна политическа поддръжка след повредата в японската АЕЦ " Фукушима " през 2011 година

 
Много скърбя, че по време на енергийната рецесия немското държавно управление изключи трите атомни електроцентрали, които към момента работеха. във времената, когато в този момент имаме прекомерно малко електрическа енергия, а това се случва постоянно, най-малко през зимата, ние сме още по-заинтересовани нашите прилежащи страни да обезпечат доставките на електрическа енергия и с нуклеарна сила.
Йенс Шпан, народен представител от немската партия Християндемократически съюз

Въпреки това нуклеарната сила не се харесва на доста природозащитници поради отпадъците и добива на уран за зареждане на атомните централи. 

 
Ако би трябвало да бъдем почтени, Германия не е сама в това отношение, тъй като има единствено доста малко страни, които фактически разчитат на нови нуклеарни електроцентрали. В множеството страни се демонтират повече, в сравнение с се прибавят, а новите атомни електроцентрали, които се строят сега, са толкоз скъпи, че несъмнено не си заслужава. Затова считам, че тези, които се концентрират върху нуклеарната сила, са на неверен път.
Никлас Хьоне, специалист по политиката в региона на климата в New Climate Institute

Световната нуклеарна асоциация твърди, че тази форма на електрическа енергия може да бъде внедрена в огромен мащаб в точния момент, с цел да се бори с изменението на климата, като непосредствено размени централите на изкопаеми горива. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР