Световните агенции не уточняват по кои точки Москва и Киев

...
Световните агенции не уточняват по кои точки Москва и Киев
Коментари Харесай

Лавров с новина за близък мир в Украйна

Световните организации не прецизират по кои точки Москва и Киев са постигнали единодушие. Сериозно се преглежда въпросът за „ неутралния статут на Украйна”. Пред РБК Лавров е споделил, че въпросите за потреблението на съветския език в Украйна и „ свободата на словото” също са значими за Русия.

Ситуацията към Украйна не можеше да се реши спокойно, тъй като Западът не го искаше. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявлението за РБК. „ Въобще не става въпрос за Украйна. Или по-скоро не толкоз за Украйна, а за международния юридически ред. Съединените щати превзеха цяла Европа. Това е исторически миг в актуалната история. Това отразява борбата за това по какъв начин ще наподобява международният ред “, сподели първият посланик на Русия.

Москва уточни, че НАТО и Съединени американски щати в последна сметка са пренебрегнали предложенията на Русия. Обявявайки началото на специфичната интервенция сутринта на 24 февруари, Путин съобщи, че тя се организира в Донбас, с цел да се избави локалното население от „ геноцид “. По-късно съветското външно министерство съобщи, че съветската интервенция не е началото на война с Украйна и че е належащо да се предотврати световна война. В същото време от Министерство на външните работи подчертаха, че това не е избор на Москва, а е „ разумният свършек на целенасочената русофобска политика на киевските управляващи “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР