Световни политически и бизнес лидери се събират в швейцарския град

...
Световни политически и бизнес лидери се събират в швейцарския град
Коментари Харесай

Старт на форума в Давос без Тръмп, Мей, Путин и Макрон

Световни политически и бизнес водачи се събират в швейцарския град Давос тази седмица, с цел да обсъдят каква политика да следват на фона на опасенията, подбудени от забавения стопански напредък, комерсиалните войни и Брекзит, съобщи Ройтерс.

Световният стопански конгрес ще продължи до 25 януари. Въпреки че авансово оповестената съществена тематика е глобализацията в интервала на четвъртата индустриална гражданска война, уредниците отделят не по-малко внимание на признаците за задаваща се международна рецесия. Те дефинират като главен риск за международната общественост през 2019 година растящото напрежение в геополитиката и стопанската система.

Очаква се в работата на форума да вземат присъединяване общо над 3000 души, в това число представители на държавните управления на над 100 страни и ръководители на хиляди компании от " най-високо ниво ", означават уредниците, представени от ТАСС.

Много политически водачи, в това число президентите на Съединени американски щати и Франция - Доналд Тръмп и Еманюел Макрон, както и премиера на Англия Тереза Мей се отхвърлиха да пътуват за Давос. Президентът на Русия Владимир Путин също няма да участва на форума, само че съветските водачи не всяка година пътуват за швейцарския град, отбелязва ТАСС.

В Давос се чака да дойдат канцлерът на Германия Ангела Меркел и министър председателите на Израел, Япония и Италия - Бенямин Нетаняху, Шиндзо Абе и Джузепе Конте. Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро ще изнесе тирада, а със особено обръщение към участниците във форума ще се обърне вицепрезидентът на Китай Ван Цишан.

Доналд Тръмп, който бе звездата на миналогодишното издание при едно от редките появявания на настоящ американски президент на форума, отхвърли присъединяване тази година поради частичното блокиране на работата на федералното държавно управление, съобщи Ройтерс.

В края на предходната седмица Белият дом оповести, че Тръмп е анулирал и пътуването на американската делегация, отпред на която съгласно високопоставени източници трябваше да са министърът на стопанската система Стивън Мнучин и държавният секретар Майк Помпейо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР