Световни лидери, велики мислители, музиканти, писатели и учени - те

...
Световни лидери, велики мислители, музиканти, писатели и учени - те
Коментари Харесай

Храната: Предпочитанията на още велики личности

Световни водачи, велики мислители, музиканти, писатели и учени - те са добре познати на всички ни с приноса си към човечеството и неговото развиване. Затова от време на време даже забравяме обстоятелството, че те в действителност, сходно на всички нас, са били на първо място хора. И са имали своите недостатъци. Като да вземем за пример положителната храна.

И в случай че погледнем обратно в историята, ще е любопитно да разберем кой какво е обичал да похапва. Доколко е бил взискателен и екстравагантен във усета си, или пък по-скоро e бил елементарен и непретенциозен.

Клеопатра

Владетелката на Египет е обичала да провежда неповторими вечерни приеми, на които да се сервира вкусна храна - зеленчуци, бобови растения, зърнени храни и ароматни билки.
 Снимка 572228
 

Но не е пропущала и месото. Любимото ѝ ядене е било пълнен гълъб, гарниран със сезонни зеленчуци. Често на трапезата ѝ са участвали фасул чорбата и супи от ечемик и лимец.

Хенри VIII

Кралят на Англия, прочут с многочислените си бракове и разводи (и обезглавени съпруги), е останал прочут и с любовта си към храната. Наслаждавал се на всичко - от типичните британски ястия, до екзотични храни, донесени от далечни земи.
 Снимка 572227
 

Сред обичаните му деликатеси са били печени опашки от бобър, месо от лебед, кит и паун. Макар че не е подминавал и кокошки, свине и крави.

Лудвиг ван Бетовен

Храната, която е предпочитал известният композитор е била не изключително претенциозна. Най-често е консумирал хлебна чорба с яйца - в действителност звучи просто. Но пък самият Бетовен очевидно е държал на нея, щом даже е казвал, че " всеки, който изрича неистина, няма чисто сърце и не може да направи добра чорба ".
 Снимка 572232
 

Гениалният композитор е харесвал и юфка, гарнирана със сирене и масло.

Уинстън Чърчил

Видният английски министър председател е бил огромен обожател на деликатес, който с днешна дата е неразрешен на доста места. А точно - чорба от костенурки. Той дотолкоз е обичал ароматния бульон, че го е носел по време на пътуванията си.
 Снимка 572225
 

Супата от костенурки към този момент е противозаконна в редица места по света, тъй като доста типове към този момент са застрашени от изгубване.

Алберт Айнщайн

Въпреки ексцентричността, с която сме привикнали да го свързваме, именитият физик е имал много неексцентричен усет към храната.
 Снимка 572229
 

Любима му е била купа спагети. При това без месо, защото той е предпочитал вегетарианския метод на живот.

Чарли Чаплин

Емблематичният артист и режисьор от ерата на нямото кино е бил почитател на готвени месни ястия.
 Снимка 572231
 

Особено на тези, приготвени от по-нестандартната част от животното. Като да вземем за пример задушено шкембе - което е било измежду обичаните му храни, наред с агнешката яхния и лютото къри, прецизира Stars Insider.

Ърнест Хемингуей

След дългите години на заточение, прекарани във Франция, известният американски създател развива усет към деликатесите и присъщите за страната ястия.
 Снимка 572226
 

Любими са му били морските блага. Хемингуей се наслаждавал на стридите, рибата и скариди, които, несъмнено, обилно е поливал с огромно количество вино.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР