Световни лидери, правителствени представители и делегати са готови да се

...
Световни лидери, правителствени представители и делегати са готови да се
Коментари Харесай

UN COP28 ОАЕ: Какво да знаете за срещата на върха за климата в Дубай

Световни водачи, държавни представители и делегати са подготвени да се съберат за годишната среща на върха на Организация на обединените нации за изменението на климата, известна като Конференцията на страните или COP28, в Дубай, Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Ограничаването на изкопаемите горива и въглеродните излъчвания се чака да бъдат водещи в дневния ред на 13-дневната среща на върха (30 ноември до 12 декември). Международното финансиране за подкрепяне на страните да се приспособяват към изменението на климата също ще бъде предмет на разгорещени диспути, защото разрастващите се страни изискват повече вноски от индустриализираните народи.

Амбициозен фонд за загуби и вреди, контрактуван предходната година за подкрепяне на по-бедните народи, с цел да помогне за справяне с негативните последствия от изменението на климата, към момента не е основан. Световните водачи се съгласиха с фонда след COP27 предходната година, само че не съумяха да реализират консенсус по най-важните въпроси от всички – кои страни ще заплащат в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР